Säkerhet HP

I samarbete med

Home/Säkerhet HP

Säkerhet börjar med användaren

Ett genomsnittligt informationsläckage kostar företagen 7,3 miljoner SEK att återhämta sig från, med ytterligare en förlust på 13 % i intäkter. I genomsnitt skulle det ta en organisation nio veckor att återhämta sig.¹

Cyberbrott kostar reella pengar, inte bara i form av förlorat värde från det som har stulits eller skadats, utan också om förlorade intäkter från skadat anseende och förlorad produktivitet. Det handlar också om förlorade resurser som läggs på återhämtning – supportavdelningens tid, införande av nya säkerhetsregler, personalförluster och andra interna lösningar osv.

Säkerheten hos de anställda

Att säkra den person som använder en enhet är minst lika viktig som att säkra själva enheten. Varje anställd måste utbildas kring riskerna med nätfiske, att surfa på misstänkta webbplatser och ladda ner misstänkta bilagor. De måste vara medvetna om säker lösenordspolicy – använda starka, unika lösenord för varje känslig inloggning och med rätt lösenordshanterare för deras lagring. De måste bli medvetna om vikten av regelbunden uppdatering av säkerhetsprogram på sin enhet för att minska belastningen på IT-övervakningen. De måste vara uppmärksamma på att ansluta endast säkra enheter till organisationens nätverk och undvika att använda personliga enheter på externa, oskyddade nätverk för att komma åt känsliga data.

HP Elitebook
Säkra användare

Skapa rätt förutsättningar

Att utbilda medarbetarna är av stor vikt för säkerheten på ett företag. Men det går också att hjälpa dem på traven med säkerheten genom att se till att de har rätt förutsättningar.

Den klassiska arbetsplatsen håller för många organisationer på att förändras till att medarbetarna kan jobba vart som helst och när som helst. Detta bidrar såklart till ytterligare krav på it-säkerheten.

För att lyckas att hålla företaget skyddat mot attacker räcker det inte längre med att luta sig mot brandväggar och antivirus-program. Attackerna ökar hela tiden när hackare utnyttjar sårbarheten och de säkerhetshål som uppstår i vårt nya sätt att använda it på. Därför måste det också finnas ett fokus på att göra skyddande insatser på själva produkten som medarbetaren använder, såsom t ex mobiltelefonen och datorn. Att säkerställa att hårdvaran i sig har tillräckligt hög säkerhet gör det exceptionellt mycket svårare för hackare att lyckas med sina attacker.

Att välja PC är ett säkerhetsbeslut

Genom att se till att medarbetarna använder säkra PC´s med ett högt inbyggt skydd är kritiskt för den övergripande säkerheten i ett företag. En säker hårdvara innebär inte bara att du skyddar medarbetarnas datorer, utan också deras identitet och data och är ditt starkaste försvar mot det allvarliga hotet som kan skada din verksamhet.

3 smarta säkerhetsfunktioner i HP’s Elitebook:

HP Sure Run

Med HP Sure Run får du ett självläkande skydd som håller dina viktiga program och processer igång även om skadlig programvara försöker stänga av dem.

HP Sure View

Med en knapptryckning aktiverar HP Sure View en integrerad privatskärm som gör att data endast är synliga för användaren som sitter direkt framför den.

HP Sure Click

Med HP Sure Click skyddar du din dator mot webbplatser och PDF-filer inuti webbläsaren som infekterats med skadlig programvara, ransomware eller virus.

Skrivaren kan vara ett säkerhetshot

Ditt företag skapar ständigt konfidentiella, värdefulla data som är livsviktiga för att driva er verksamhet. Och ni använder säkerligen flera säkerhetsmetoder – inklusive autentisering, kryptering och övervakning – för att skydda data på era datorer, nätverk och servrar. Men är er miljö med skrivare och MFP:er lika säker som resten av er infrastruktur?

Cyberbrottslingarna blir dessutom allt mer sofistikerade i sitt sätt att attackera diverse företag och organisationer. Att enbart förlita sig på brandväggar i nätverket räcker inte som enda säkerhetsåtgärd för medarbetarnas PC´s och detsamma gäller för din skrivarpark.

Säkerhetsexponeringen och de kostnader den för med sig kan vara hög, oavsett om det handlar om obevakade dokument på en skrivare, känslig databehandling från dator till enhet, eller konfidentiell information på hårddiskarna.

Att välja skrivare är också ett säkerhetsbeslut

Precis som för PC`s är valet av skrivare ett säkerhetsbeslut och det handlar om så mycket mer än bara dokumentsäkerhet. Dagens hot kräver uppmärksamhet både mot vilken typ av data som kommer in I nätverket och också mot slutpunkten, alltså hur själva hårdvaran är skyddad.

För att lyckas skydda sig mot hackarnas attacker måste slutpunkterna förstärkas bakom brandväggarna, inklusive nätverksskrivarna. Utskriftssäkerhet är dock ett komplicerat område. MFP-skrivare (Enterprise-level multifunction printer) har över 250 säkerhetsinställningar. Det krävs expertkunskaper för att hålla enheter, data och dokument säkra, och det kan vara mycket tidskrävande.

För att hjälpa er hålla verksamheten skyddad, behöver ni en lösning som förenklar och stärker säkerheten i hela er skrivarmiljö och som sparar tid och pengar som kan spenderas bättre på annat håll.

Så kan du skydda dig och ditt företag mot skadliga attacker med HP’s produkter:

Vill du veta mer om världens säkraste PC’s och skrivare?

Vi hjälper vi dig att hitta rätt lösning som passar just dina behov.

  • Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter som du lämnar till oss till någon annan part. Läs mer om hur vi skyddar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

I samarbete med

hp

¹ NTT Security Risk:Value Report 2016