Home/Händer på Infront/Sommarhälsning från Infront
  • Glad sommar önskar Infront

Sommarhälsning från Infront

Va? Är det midsommar på fredag? Hur är det möjligt att tiden går så fort?

Våren har passerat i rekordfart på Infront. Vi har nu etablerat vår nya IT-plattform med nytt affärssystem och ny webshop precis som vi utlovade på IT-Kompis i november 2016. Om du var på plats på Münchenbryggeriet kanske du minns Göran Joelsson,  E-handelsansvarig på Infront, som lovade från scen att vi skulle skapa ”MyInfront” som skulle innebära en hel del förbättringar i webshopen. Den 2 maj lanserades äntligen den första versionen och vi hoppas att du har märkt en stor skillnad på funktionen i webshopen. Men vi är inte nöjda ännu, mycket kvarstår att göras och under året kommer vi att fortsätta att utveckla MyInfront till att bli ett fantastiskt verktyg för både dig och oss.

Händelser i branschen

Sen har det ju som vanligt i vår bransch hänt massor med saker den senaste tiden och det är nog också det som spär på känslan av att allt går så fort. DELL förvärvade ju EMC och det är nu en ny organisation på plats hos DELL/EMC. Hewlett Packard Enterprise har efter sina avyttringar av bolag varit på shoppingrunda och köpt två intressanta bolag i form av Simplivity, som är en mycket intressant tillverkare inom konvergerade system, och Nimble Storage som har väldigt intressanta lagringslösningar. Vi på Infront har kompetens och referenskunder både när det gäller Simplivity och Nimble så hör av er till oss om ni vill höra mer om dessa intressanta förvärv. Efter sommaren kommer vi att bjuda in till seminarium gällande dessa lösningar från både HPE och DELL, håll utkik i din mail och på vår webb.

Nya lagar och regler att hålla koll på

Två stora saker som påverkar oss inför 2017 och 2018 är Kemikalieskatten och GDPR. Mer om kemikalieskatten hittar du i detta utskick. Gällande GDPR så börjar den lagen att gälla 2018-05-25 men redan nu behöver företag och organisationer se över hur man hanterar personuppgifter. Vi kommer under hösten att påbörja vårt arbete kring detta och kommer bjuda in till seminarium om hur vi kan hjälpa er på vägen inom ramen för IT.

Medarbetarna på Infront

Vi genomförde precis en medarbetarundersökning och den visade att vi har medarbetare som trivs på Infront. Summerat på alla frågor så får vi 4,36 i medel (på en skala mellan 1-5). Ett resultat som jag är stolt över men som vi siktar på att vässa till nästa år! I dagarna ska du också fått årets kundundersökning där jag hoppas på att du ger oss feedback så att vi kan fortsätta att utveckla Infront i rätt riktning. För vilka ska styra vår bolagsutveckling om inte du som är vår kund?!

Med detta vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön midsommar och semester! Vi har öppet hela sommaren så välkommen på en kaffe för att diskutera hur vi kan göra ännu mer bra saker tillsammans!

Må gott och njut!

Fredrik Pürkner

VD, Infront IT-Partner