mediumruta

Software Managment

Vi hjälper dig få kontroll över dina mjukvarutillgångar

Hem/Erbjudande/Software Management

Software Management

Kostnaden för mjukvarutillgångar utgör en allt större andel av den totala IT-kostnaden hos företag och organisationer. Samtidigt är det ofta svårt att ha kontroll över dessa tillgångar, hur många licenser som finns och hur många som faktiskt använder programvarorna.

Därför är det viktigt att se till att ni har rätt antal licenser, varken för många eller för få. Har ni för många betalar ni onödiga pengar för sånt som inte används och har ni för få finns en risk att ni drar på er höga kostnader om ni skulle bli utsatt för en licensrevision, något som har ökat markant de senaste åren. En licensrevision är en efterlevnadskontroll som leverantörerna av licenserna har rätt att genomföra enligt deras avtal och som syftar till att kontrollera att företag har lika många licenser som användare av programvaror.

Få kontroll

Vi hjälper dig att få kontroll över dina mjukvarutillgångar genom att löpande inventera dina licenser. Vi ser över vad som är installerat på era datorer och matchar mot vad som faktiskt är köpt och redovisar det i kvartalsvisa rapporter till er. Vi ser också över nyttjandegraden på de olika programvarorna och hjälper er att optimera användningen av era licenser genom att ha så många ni faktiskt behöver.

Som din märkesobundna och rådgivande IT-leverantör kan vi självklart hjälpa dig att köpa licenser och om du blir utsatt för en revision finns vi där för dig.

Software Management

Referenser

Kontakta oss

Vi tar gärna ett möte med dig för att se vilka behov du har och hur vi skulle kunna hjälpa dig. Kontakta oss på uppgifterna till höger eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Patrik Sandin
Patrik SandinBusiness Unit Manager