Välkommen till IT-KOMPIS 2019

Varmt välkommen till höstens bästa event för dig som jobbar inom IT. För 5:e året i rad anordnar vi IT-KOMPIS som är ett event fyllt med inspiration, nyheter och tid för nätverkande under en eftermiddag på Grand Hotel i Stockholm. Eventet passar för dig som dagligen hanterar IT-frågor, både på teknisk och strategisk nivå. 

Digitalisering – från buzzword till verklighet

Temat på årets IT-KOMPIS handlar om digitalisering och hur du kan göra verklighet av dina planer och visioner. Dagen kommer att varvas med en inspirationsföreläsning, två keynotes och breakouts där du själv väljer vilka ämnen och tillverkare du vill gå och lyssna på. Samtidigt pågår en mässa där du kan mingla runt och träffa branschens ledande tillverkare och inspireras av deras produkter och lösningar.

Ambitionen med IT-KOMPIS är att vi vill skapa ett community där vi alla som jobbar inom IT kan utbyta erfarenheter med varandra. Vi vill helt enkelt ge dig möjligheten att hitta fler it-kompisar som kanske står inför samma utmaningar som dig. Därför kommer vi också att avsluta eventet på allra bästa sätt med mingel, middag och underhållning.

Agenda IT-Kompis

11.30 Mässan öppnar och lunch serveras
13.00 Inledning Infront IT-Partner
13.20 Inspirationsföreläsning
14.05 Breakouts, pass 1
14.40 Keynote HP
15.25 Breakouts, pass 2
16.00 Breakouts, pass 3
16.40 Keynote Dell Technologies
17.15 Mingel och AW
18.00 Middag och underhållning

Anmäl dig här

Inspirationsföreläsning Carsten Hoelstad, MetaView:

Embrace change, digital transform…or stay at the dock!

Paradigmskiftet från teknikfokus till servicefokus de senaste 10 åren har drastiskt förändrat IT-branschen. Många IT-avdelningar som inte ställt om till det nya tankesättet och istället haft fortsatt teknikfokus har hamnat efter i utvecklingen med låg mognad i tekniklådan, gamla hårdvaru- och mjukvaruplattformar, långsamma driftsmodeller och långsam anpassning av ny teknik. Shadow IT är inte längre i skuggan! Det är nu synligt i verksamheten och ”kvar på bryggan” är inte bara IT-avdelningen som inte lyckades transformera i tid utan också verksamheten som inte integrerade affärsstrategin med IT-strategin. Om du inte vill hamna efter i utvecklingen är det därför viktigt att omfamna förändring och transformera digitalt!

Under denna föreläsning kommer du att inspireras till hur er verksamhet kan bli ännu mer framgångsrika i dagens föränderliga IT-värld och hur ni kan anpassa ny teknik till att uppnå bättre resultat i er verksamhet. (Observera att denna inspirationsföreläsning kommer att hållas på engelska.)

Carsten Hoelstad från MetaView är entreprenör och grundare till ett antal konsultbolag i IT-branschen som är expert inom digital transformation.

Carsten Hoelstad
Anna Josefsson, HP

Keynote Anna Josefson, HP:

Vad är den svagaste länken – tekniken eller människan?

Hur ska du kunna skydda din verksamhet och dina användare mot en miljardindustri av hackare? Cyberhoten utvecklas konstant, de ökar i frekvens och svårighetsgrad. Att skydda med hjälp av mjukvara är beprövat men det räcker inte längre. Med allt mer sofistikerade attacker kan även dina anställda utgöra ett indirekt hot.

 

Keynote Dick Dragemark, Dell Technologies:

Artificiell intelligens förvandlar data till guld

Artificiell intelligens och Machine learning förändrar värdet av allt data. Med data kan idag datorerna ta beslut som människan aldrig kommer att kunna göra. Företag och organisationer som inte börjar använda denna teknologi kommer inte att vara relevanta i framtiden. Har du råd att inte vara med?

Dell Technologies
Dick Dragemark. Dell Technologies

Breakouts

Under varje pass pågår 3 st olika breakouts parallellt med varandra och du väljer själv vilket ämne du vill lyssna på. Dock är det begränsat med antal platser och först till kvarn som gäller.

Pass 1

Pass 2

Pass 3

Sätt in ett chip i handen

Under IT-Kompis kan du ta chansen att digitalisera dig själv genom att installera ett NFC-chip i handen. Med chippet kan du styra allt ifrån passersystem, SJ-biljetter, gymkort, smarta lås osv. Du kan även förenkla inloggningen på din dator med hjälp av en nano-nfc reader.

Chippet är inte större än ett riskorn och placeras under huden mellan tummen och pekfingret. På knappt ett år har antalet svenskar som bär omkring på mikrochip i handen tredubblats. Tekniken är fortfarande ny, men intresset har ökat dramatiskt och idag har mer än 4 000 svenskar ett chip i handen. Passa på att bli en av dem på IT-Kompis!

Pris: 1500 kr, betalas med swish eller kort på plats.

Tjuvjakt till IT-Kompis

Vi är glada över att en av Sveriges största hiphopakter kommer att stå för kvällsunderhållningen på IT-Kompis. Tjuvjakt har sedan starten 2012 samlat ihop över 170 miljoner streams på Spotify och etablerat sig som en av de mest mångfacetterade och påhittiga hiphopgrupperna i Sverige. Under våren 2017 släpptes albumet ”Pojkvän”, innehållande bland annat megahiten ”Tårarna i halsen” som sålt platina fyra gånger om och erhöll nomineringar för ”Årets låt” i både Grammis och P3 Guld.

I samarbete med:

Besökare om IT-KOMPIS

Grymt bra event! Har blivit årets begivenhet!

Förra året var riktigt bra, detta var bättre!

Proffsigt Trevligt Glatt Familjärt Roligt Gott alldeles alldeles UNDERBART bra event.

Bra arrangerat! Positivt intryck och alla var trevliga och snälla!

Tack för ett bra event som vanligt med bra leverantörer och demos.

Mycket bra event, bäst i mängden av IT-event jag går på!

Fantastiska talare och roligt event.

Allt var bara kanon, bra anordnat. Bra tempo.

Som vanligt extremt välordnat! Stooort tack!

Allt var mycket bra och det var jättekul.

Vill du få inbjudningar, nyheter och information om vad som händer hos oss på Infront IT-Partner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • Vi lämnar aldrig ut din e-postadress till någon annan och du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på "Avregistrera" som finns med i alla nyhetsbrev vi skickar ut. Läs mer om hur vi skyddar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy