Stort tack till alla som kom till IT-KOMPIS 2019

Med 300 personer på plats på Grand Hotel i Stockholm blev årets IT-KOMPIS återigen en succé där eftermiddagen sprudlade av inspiration och nätverkande bland både gamla och nya it-kompisar. Stort tack till dig som var där och bidrog till den fantastiska stämningen på plats. Vi ses väl på nästa IT-KOMPIS?

Digitalisering – från buzzword till verklighet

Ambitionen med IT-KOMPIS är att vi vill skapa ett community där vi alla som jobbar inom IT kan utbyta erfarenheter med varandra. Vi vill helt enkelt ge dig möjligheten att hitta fler it-kompisar som kanske står inför samma utmaningar som dig.

Temat på IT-KOMPIS 2019 handlade om digitalisering och hur man kan göra verklighet av sina planer och visioner. Dagen varvades med en inspirationsföreläsning, två keynotes och breakouts där besökarna själva valde vilka ämnen de vill gå och lyssna på. Samtidigt pågick en mässa där möjlighet fanns att mingla runt och träffa branschens ledande tillverkare där man kunde inspireras av deras produkter och lösningar.

Inspirationsföreläsning Carsten Hoelstad, MetaView:

Embrace change, digital transform…or stay at the dock!

Paradigmskiftet från teknikfokus till servicefokus de senaste 10 åren har drastiskt förändrat IT-branschen. Många IT-avdelningar som inte ställt om till det nya tankesättet och istället haft fortsatt teknikfokus har hamnat efter i utvecklingen med låg mognad i tekniklådan, gamla hårdvaru- och mjukvaruplattformar, långsamma driftsmodeller och långsam anpassning av ny teknik. Shadow IT är inte längre i skuggan! Det är nu synligt i verksamheten och ”kvar på bryggan” är inte bara IT-avdelningen som inte lyckades transformera i tid utan också verksamheten som inte integrerade affärsstrategin med IT-strategin. Om du inte vill hamna efter i utvecklingen är det därför viktigt att omfamna förändring och transformera digitalt!

Under denna föreläsning kommer du att inspireras till hur er verksamhet kan bli ännu mer framgångsrika i dagens föränderliga IT-värld och hur ni kan anpassa ny teknik till att uppnå bättre resultat i er verksamhet. (Observera att denna inspirationsföreläsning kommer att hållas på engelska.)

Carsten Hoelstad från MetaView är entreprenör och grundare till ett antal konsultbolag i IT-branschen som är expert inom digital transformation.

Carsten Hoelstad
Anna Josefsson, HP

Keynote Anna Josefson, HP:

Vad är den svagaste länken – tekniken eller människan?

Hur ska du kunna skydda din verksamhet och dina användare mot en miljardindustri av hackare? Cyberhoten utvecklas konstant, de ökar i frekvens och svårighetsgrad. Att skydda med hjälp av mjukvara är beprövat men det räcker inte längre. Med allt mer sofistikerade attacker kan även dina anställda utgöra ett indirekt hot.

Keynote Dick Dragemark, Dell Technologies:

Artificiell intelligens förvandlar data till guld

Artificiell intelligens och Machine learning förändrar värdet av allt data. Med data kan idag datorerna ta beslut som människan aldrig kommer att kunna göra. Företag och organisationer som inte börjar använda denna teknologi kommer inte att vara relevanta i framtiden. Har du råd att inte vara med?

Dell Technologies
Dick Dragemark. Dell Technologies

Breakouts

Under varje pass pågår 3 st olika breakouts parallellt med varandra och du väljer själv vilket ämne du vill lyssna på. Dock är det begränsat med antal platser och först till kvarn som gäller.

Pass 1

Pass 2

Pass 3

Sätt in ett chip i handen

Under IT-Kompis kan du ta chansen att digitalisera dig själv genom att installera ett NFC-chip i handen. Med chippet kan du styra allt ifrån passersystem, SJ-biljetter, gymkort, smarta lås osv. Du kan även förenkla inloggningen på din dator med hjälp av en nano-nfc reader.

Chippet är inte större än ett riskorn och placeras under huden mellan tummen och pekfingret. På knappt ett år har antalet svenskar som bär omkring på mikrochip i handen tredubblats. Tekniken är fortfarande ny, men intresset har ökat dramatiskt och idag har mer än 4 000 svenskar ett chip i handen. Passa på att bli en av dem på IT-Kompis!

Pris: 1500 kr, betalas med swish eller kort på plats.

Tjuvjakt till IT-Kompis

Vi är glada över att en av Sveriges största hiphopakter kommer att stå för kvällsunderhållningen på IT-Kompis. Tjuvjakt har sedan starten 2012 samlat ihop över 170 miljoner streams på Spotify och etablerat sig som en av de mest mångfacetterade och påhittiga hiphopgrupperna i Sverige. Under våren 2017 släpptes albumet ”Pojkvän”, innehållande bland annat megahiten ”Tårarna i halsen” som sålt platina fyra gånger om och erhöll nomineringar för ”Årets låt” i både Grammis och P3 Guld.

I samarbete med:

Besökare om IT-KOMPIS

Grymt bra event! Har blivit årets begivenhet!

Förra året var riktigt bra, detta var bättre!

Proffsigt Trevligt Glatt Familjärt Roligt Gott alldeles alldeles UNDERBART bra event.

Bra arrangerat! Positivt intryck och alla var trevliga och snälla!

Tack för ett bra event som vanligt med bra leverantörer och demos.

Mycket bra event, bäst i mängden av IT-event jag går på!

Fantastiska talare och roligt event.

Allt var bara kanon, bra anordnat. Bra tempo.

Som vanligt extremt välordnat! Stooort tack!

Allt var mycket bra och det var jättekul.

Vill du få inbjudningar, nyheter och information om vad som händer hos oss på Infront IT-Partner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!