Live Nation Sweden är Sveriges största arrangör av konserter och evenemang som producerar det mesta från små klubbspelningar, riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter till turnéer med svenska artister utomlands. På det svenska kontoret i Stockholm finns ca 70 medarbetare.

Nu sköter Infront allt ifrån tonerbeställningar till att lägga upp skrivarköer vilket innebär att jag istället kan fokusera på andra saker.

Ronny Hernesten, IT-chef Live Nation

För 2 år sedan påbörjades ett samarbete mellan Live Nation och Infront IT-Partner där leveransen av utskriftslösning skräddarsyddes efter de behov som Live Nation hade. Det hela började med en analys där det framgick att den befintliga maskinparken dels var dyr men också att det väldigt ofta var maskiner som stod stilla med resultatet att verksamheten också blev stillastående. Ronny Hernesten, IT-chef på Live Nation, berättar att hans tid gick till att sköta skrivarna istället för att fokusera på att förbättra och stödja användarna i deras vardag: ”Jag kände att jag istället för att följa upp supportärenden ville ha en partner som proaktivt gjorde åtgärder för att förbättra vardagen för våra användare.”

Val av hårdvara

Något som också påvisades vid analysen var att behovet av A3-skrivare var minimalt så från att ha sex stycken minskades detta ner till två. ”Jag trodde fram tills nu att man bara kunde uppnå driftsäkerhet och en hög utskriftshastighet med A3-maskiner men det visade sig vara tvärtom”, säger Ronny. Detta är också något som bekräftas av Oskar Edner, partneransvarig på Lexmark: ”Om man tar ett genomsnittsbolag i Sverige är det ungefär 3% av utskrifterna som görs på A3, självklart finns det ett större behov inom vissa branscher men i regel så ser det ut så. Lexmark har alltid fokuserat på dokumentlösningar och på ett vanligt kontor som hanterar fakturor, skriver ut marknadsmaterial eller dokument som skall arkiveras i någon form görs detta på A4”.

Live Nation har nu en enhetlig utskriftspark där det på samtliga maskiner finns en anpassad pekskärm som gör det enkelt för användarna att nyttja de funktioner som de behöver använda. Några av enheterna ska bara användas för ren utskrift medan andra har mer avancerade dokumentflöden som effektiviserar det dagliga arbetet. ”Nu sköter Infront allt ifrån tonerbeställningar till att lägga upp skrivarköer vilket innebär att jag istället kan fokusera på andra saker”, säger Ronny.