ShortCap går in som ny delägare i Infront IT-Partner from juli 2018. ShortCap är ett investerarbolag som är specialiserade på små- och medelstora företag med stark tillväxt. Det nya ägarskapet innebär att Infront skapar möjligheter att fortsätta sin tillväxtresa och utvecklas till att bli en ännu bättre helhetsleverantör till såväl befintliga som nya kunder.

”ShortCap investerar i snabbväxande och dynamiska bolag, bl.a med inriktning mot IT och Internet-marknaden. Infronts grundare har imponerat mycket på oss där de genom en närhet och förståelse för kunder inom SMB-marknaden hittat en intressant affärsmodell som vi tror mycket på. Tillsammans med våra specialister inom sektorn tror vi att Infront kan accelerera sin expansion och bredda sin verksamhet”, säger Eric Severin, VD på ShortCap.

Infront grundades 2006 och har sedan 2011 ägts av Johan Rosenqvist, Henrik Enbom och Patrik Sandin som alla kommer att vara kvar som ägare samt fortsätta jobba operativt i bolaget.

”Den nya ägarkonstellationen kommer ge oss den erfarenhet vi behöver för att stärka våra erbjudanden och fortsätta vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att tillsammans med ShortCap fortsätta vår strävan att bli våra kunders bästa leverantör”, säger Johan Rosenqvist.

Den 1 juni tillträdde Patrik Holmström som VD och kommer vara den som driver Infronts fortsatta utveckling framåt.

”Tillsammans med de nya ägarna får vi en ny kompetens i styrelsen som kommer att hjälpa oss att utveckla Infront ytterligare”, säger Patrik Holmström, VD Infront IT-Partner.

Om Infront IT-Partner

Infront IT-Partner är en helhetsleverantör av IT-produkter och tjänster inom IT-infrastruktur till företagsmarknaden. Vi tillför ett värde till våra kunder genom personliga relationer, brinnande engagemang och spetskompetens inom de områden vi verkar. Som en av branschens snabbast växande IT-återförsäljare med 95 % kundnöjdhet i den senast genomförda kundundersökningen fortsätter Infront vara en stark utmanare på marknaden.

Det nya ägarskapet innebär att styrelsen består av:

  • Jan Friedman, Styrelseordförande
  • Eric Severin
  • Heléne Köhler
  • Patrik Sandin
  • Henrik Enbom
  • Johan Rosenqvist

För mer information:

Patrik Holmström, VD Infront IT-Partner

Tel: 08-120 936 68
patrik.holmstrom@infrontitpartner.se