Gratis uppgradering av Windows 10

Den 29 juli 2016 upphör Microsofts generösa erbjudande om möjligheten att uppgradera kostnadsfritt till Windows 10. Detta gäller alla utgåvor av Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1. (OBS: Endast Home och Professional editionerna). Den fria uppgraderingen gäller inte för Enterprise-versionerna. Dock kan Windows Enterprise med Software Assurance ge många fördelar och rent utav vara nödvändig. Några exempel på funktionalitet och rättigheter som endast Enterprise ger:

  • AppLocker
  • Direct Access
  • Virtualiseringsrättigheter (Software Assurance-förmån)
  • MDOP (Software Assurance förmån)

Kontakta oss så berättar vi hur ni går tillväga, och glöm inte att uppgradera din dator där hemma!

Lansering av Microsoft Windows Server 2016

Efter sommaren lanserar Microsoft sin nya Windows 2016 Server. Förutom en del nya funktioner ändras också en del i licensreglerna som är väldigt viktiga inför inköp av ny serverhårdvara då licensieringen ändras från per processor till per processorkärnor.

Ett räkneexempel på hur det kommer att fungera:
En server med 2 processorer med 10 kärnor vardera: Enligt dagens licensmodell skulle denna server licensieras med 1 st Windows Server 2012 R2 som alltså motsvarar priset av 16 core-licenser. Med den NYA core-baserade licensmodellen behöver du 20 core-licenser, vilket innebär en kostnadsökning på 25 %. För att det inte ska bli dyrare bör du hålla dig till max 2 CPU:er med totalt 16 kärnor. Har du färre kärnor måste du ändå betala för 16. Låter det krångligt? Ring oss så tar vi ett möte kring hur det skulle påverka dig.

Microsoft Onlinetjänster

I och med fler onlinetjänster har det även dykt upp nya licensalternativ som kan vara väldigt bra för just dig. De främsta som du bör ta en titt på är Office365, enstaka applikationer, Intune, Azure eller EMS genom licensmodellen CSP (Cloud Solution Provider). Fördelarna med denna modell jämfört med att köpa via traditionella volymlicensavtal är bl.a.:

  • du kan gå upp och ner i antal licenser per månad
  • du sprider kostnaden och kan välja månadsfakturering istället för årsfakturering om du önskar
  • snabb hantering och nya licenser tillgängliga inom minuter efter beställning till skillnad från årsdebitering på avtal där det ofta är en leveranstid på minst en arbetsdag
  • tillsvidare-abonnemang istället för att aktivt förnya en gång per år

Har du funderingar kring dessa ämnen eller något annat så tveka inte att kontakta oss så tar vi ett möte för att se vad vi kan hjälpa just dig med.

[button link=”mailto:licens@infrontitpartner.se” color=”default” size=”small” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”,” gradient_hover_colors=”,” border_width=”1px” border_color=”” text_color=”” shadow=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Kontakta infront licens[/button]